Missa inte premiären av Stockholm Public Health Lectures

Nu lanserar Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES), Stockholms läns landsting, tillsammans med institutionen för folkhälsovetenskap, Karolinska Institutet, seminarieserien ”Stockholm Public Health Lectures”.

Serien kommer att fokusera på särskilt viktiga frågor inom folkhälsoområdet, och frågor som rör planering av hälso- och sjukvården.

– Vi kommer att under ett antal gånger per år bjuda in de internationellt ledande forskarna och låta dem belysa det mest aktuella områdena inom folkhälsa. Stockholm Public Health Lectures är unikt och jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att lyssna på dessa världsnamn, säger Cecilia Magnusson, verksamhetschef för CES och professor på institutionen för folkhälsovetenskap.

Första seminariet om miljön som ökar risken för övervikt och fetma

Det första seminariet, som hålls den 18 maj, har titeln ”The Obesogenic Environment”. Föreläsare är världsledande experter på fysisk aktivitet respektive kost: Ulf Ekelund, professor vid Department of Sports Medicine, Norwegian School of Sport Sciences, och Dr Kevin Hall, Senior Investigator, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases.

– Jag är också glad att vi kan göra detta tillsammans med institutionen för folkhälsovetenskap, Karolinska Institutet, säger Cecilia Magnusson.

Publicerad 2018-03-20