Film: Att bemöta vaccintveksamhet i primärvården

Den 2 september höll Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) ett webbinarium om vaccintveksamhet i primärvården. Nu kan du se webbinariet här på Folkhälsoguiden.

Att bemöta vaccintveksamhet

Webbinariet Att bemöta vaccintveksamhet i primärvården handlar om orsaker till vaccintveksamhet och hur den tveksamheten kan bemötas av primärvårdspersonal. Även om vaccinering mot covid-19 inte ges på vårdcentraler, är personalen där en viktig resurs i vaccinationsarbetet eftersom de ofta har en nära relation till sina patienter med mycket tillit. Genom att kunna kunna besvara frågor, bemöta tveksamhet och hänvisa patienter vidare, kan vårdcentralerna bidra till en högre vaccinationstäckning. 

Medverkande

  • Johanna Rubin, som är specialist i pediatrik och har mångårig erfarenhet av att arbeta med barnvaccinationsprogrammet och att bemöta vaccintveksamhet. Johanna arbetar nu på Folkhälsomyndighetens enhet för vaccinationsprogram och med covid-19-vaccinationsinsatsen.
  • Anna Bergström, som är handläggare vid CES och arbetar med att ge evidensbaserat stöd till införandet av nya arbetssätt.

Se webbinariet

Om du behöver undertexter, klicka på undertextsikonen i botten av videospelaren.

 

Publicerad 2021-09-23