Välkommen till Europeiska folkhälsokonferensen i Stockholm

Den 1-4 november 2017 anordnas den tionde Europeiska folkhälsokonferensen (EPH) i Stockholm.

På konferensen samlas uppåt 2000 personer som arbetar inom folkhälsoområdet för att lära, nätverka med kollegor, stärka folkhälsoyrket, och dela den senaste forskningen och informationen inom området. Konferensen innehåller över 800 föredrag och postrar och därtill fem intressanta plenarier.

Stockholms läns landsting och Stockholms stad bjuder på mottagning på Stadshuset den 2 november och konferensmiddagen hålls på Münchenbryggeriet den 3 november. Där kommer storbandet Pomperipossa band att ge stämning på dansgolvet – en tradition på dessa folkhälsokonferenser som vi i Stockholm vill stärka ytterligare.

Utmaningar för folkhälsan i Europa

Migration, en åldrande befolkning, klimatförändringar, politiska omvälvningar och åtstramningsåtgärder hotar på olika sätt folkhälsan och möjligheterna att förbättra den. Motståndskraftiga och starka samhällen svarar bättre på ekonomiska, sociala och miljömässiga förändringar. Temat för den tionde upplagan av EPH Conference har därför satts till “Sustaining resilient and healthy communities”. Under olika subteman adresseras de specifika utmaningar som folkhälsan i Europa står inför.

Värd för konferensen är European Public Health Association (EUPHA) och Svensk socialmedicinsk förening (SSF). Stockholms läns landsting är partner i den svenska organisationskommittén och stödjer på olika sätt konferensen. Birger Forsberg på HSF är ”Chair” för konferensen.

Anmälan

Konferensens slogan är ”Everybody will be there!” Den verkar fungera för över 330 svenskar har hitintills anmält sig till konferensen. Anmäl dig du med! Registreringen är öppen fram till 25 oktober 2017 och kan göras på konferenssidan (http://www.ephconference.eu) Det går att betala per faktura.

Välkomna till EPH 2017!

Birger Forsberg

Publicerad 2017-10-13