Stockholm Public Health Lectures: "Social inequalities in health – what can be done to reduce them?"

Kom till en föreläsning om sociala ojämlikheter i hälsa, och vad som kan göras för att minska dem. Tisdag 17 september. Föreläsningen är en del av Stockholm Public Health Lectures. Arrangör är institutionen för folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet (KI) och Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) vid Region Stockholm.

Innehåll och tema 

Professor Terje Andreas Eikemo kommer att berätta om hur och varför forskningscentret CHAIN (”Centre for Global Health Inequalities Research”) har gått samman med ledande akademiska institutioner över hela världen (även KI), den privata sektorn, ”Global Burden of Disease Study”, UNICEF och WHO för att kvantifiera vilka effekter skolor, utbildning och andra socioekonomiska resurser har på global hälsa. Efter föreläsningen hålls en paneldiskussion med inbjudna paneldeltagare och föreläsaren.

Läs mer om föreläsningen "Social inequalities in health – what can be done to reduce them?" på KI:s hemsida >> Informationen är på engelska. 

 

Föreläsare

  • Terje Eikemo – Professor i sociologi vid Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU), Trondheim, och ledare för forskningscentret "Centre for Global Health Inequalities Research" (CHAIN)

Paneldeltagare: Olle Lundberg, Professor i Health Equity Studies, Stockholms universitet och Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten. 

Moderator: Cecilia Garme, politisk frilansjournalist

 

Tid och plats

Tid: Tisdag 17 september 2019, kl 14.30–16.00. Mingel med dryck fram till 17.00.
Plats: Föreläsningssal Biomedicum 1, plan 3, Solnavägen 9, Campus Solna

Ingen föranmälan krävs, och det är helt gratis att delta. 

 

Om Stockholm Public Health Lectures

Stockholm Public Health Lectures är en serie populärvetenskapliga föreläsningar som hålls av ledande experter inom folkhälsa. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och arrangeras av Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) tillsammans med institutionen för folkhälsovetenskap vid Karolinska Institutet.

Läs mer och se tidigare föreläsningar på Folkhälsoguiden >>