Lansering av Arbetshälsorapport Stockholms län 2024

  • 2024-05-14

  • 9 - 10.30

  • Solnavägen 4, plan 10, Stockholm. Lokal: Tor.

Välkommen till lanseringen av Arbetshälsorapport Stockholms län 2024. Rapporten beskriver hur folkhälsan i länet påverkas av olika faktorer kopplade till arbete, arbetsförhållanden och arbetsmiljö.

Att vara utan arbete, att arbeta under osäkra anställningsvillkor och/eller att arbeta inom ett riskfyllt yrke yrken är tre viktiga aspekter av arbetslivet som ökar risken att drabbas av ohälsa. I Arbetshälsorapport Stockholms län 2024 beskriver vi arbetslivet och den arbetsrelaterade folkhälsan i länet med dessa tre som utgångspunkt. I rapporten tittar vi också på hur det ser ut med jämlikheten i länet ur ett arbetsmarknadsperspektiv. Finns det skillnader mellan grupper baserat på till exempel kön, ålder och födelseland? 

Viktiga resultat och panelsamtal 

Under lanseringsseminariet kommer du att få ta del av några av de viktigaste resultaten från rapporten. Seminariet avslutas med en paneldiskussion där folkhälsoberedningens ordförande Karin Fälldin och representanter för arbetsgivare och fackförbund får ge sin syn på de utmaningar som beskrivs i rapporten.

Seminariets leds Theo Bodin, verksamhetschef på Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM) och docent i arbetsmedicin på Karolinska institutet. 

Målgrupp

Rapporten vänder sig till dig som har inflytande över arbetslivet i länet exempelvis genom en arbetsgivarorganisation, ett fackförbund, en myndighet, ett företag eller inom företagshälsovården. Den vänder sig också till alla som på olika sätt är intresserade av arbetslivet i länet.

Övrigt

Seminariet är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat men det finns också möjlighet att lyssna till seminariet via webblänk. Sista anmälningsdag för deltagande på plats är den 9 maj.

Arrangör

Webbinariet arrangeras av CAMM.