- Utbildning & nätverk
- Befintlig sida: Vad händer i Bamse-projektet - aktuella ...
Vad händer i Bamse-projektet - aktuella resultat och framåtspaningar
BAMSE-projektet har sedan starten 1994 följt cirka 4000 deltagare, från spädbarn till unga vuxna, för att undersöka vad som orsakar allergi och astma men också andra folksjukdomar som övervikt och hjärt-kärlsjukdom. Under webbinariet berättar medverkande i projektet om nya forskningsfynd och om vad som är på gång framåt.
Introduktion - BAMSE gör skillnad för folkhälsan
Syftet med BAMSE-projektet är att undersöka riskfaktorer för utveckling av astma och allergisjukdom men även andra folksjukdomar såsom övervikt, hjärt-kärlsjukdom och kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) och nu senast riskfaktorer och konsekvenser av covid-19-sjukdom. Data har samlats in genom återkommande enkäter och kliniska undersökningar och genererat en stor mängd resultat som är betydelsefulla ur ett folkhälsoperspektiv. Vi planerar nu framåt med nya aktuella frågeställningar kring hur BAMSE-projektet kan stötta unga vuxna och deras barns framtida hälsa och livsstil.
Innehåll
Under webbinariet kommer vi berätta om några av de senaste forskningsfynden som BAMSE-projektet har gett oss under åren, framför allt om allergisjukdomar och deras orsaker hos barn och unga. Vi kommer också berätta om lite om vad som är på gång framåt. Vår förhoppning är att även kunna inkludera studiedeltagarnas barn i framtiden.
Målgrupp
Webbinariet riktar sig i första hand till personal inom Regionen, forskning, hälso- och sjukvård och beslutsfattare men andra intresserade är också välkomna.
Medverkande
Forskare på Karolinska Institutet och Centrum för arbets- och miljömedicin inom Region Stockholm:
Erik Melén, Anna Bergström, Inger Kull, Anne-Sophie Merritt, Sandra Ekström, Alexandra Lövquist
Övrigt
Webbinariet är kostnadsfritt.
Arrangör
Webbinariet arrangeras av Centrum för arbets- och miljömedicin (CAMM).
Foto: Mostphotos