-
Levnadsvanor
- ANDT-strategi för Stockholms län
- Elevhälsoportalen (förskola/skola)
- Friska barn (förskola)
- Handlingsprogram övervikt och fetma 2016–2020
- Hälsofrämjande gruppbostad
- IRIS – för bättre hälsa under graviditet och efter förlossning
- Matguiden
- SkolmatSverige (skola)
- Sluta-Röka-Linjen
- Tobaksprevention
- Österåkerprojektet (skola)
- Analys och kartläggning
- Psykisk hälsa
- Implementering och utvärdering
- Nätverk för folkhälsofrågor
- Ämnesområden
- Levnadsvanor
- Matguiden
- Befintlig sida: Evidensbaserade insatser inom hälso- och...
Evidensbaserade insatser inom hälso- och sjukvård
Här presenteras evidensläge och praktiska insatser för att arbeta hälsofrämjande med mat inom hälso- och sjukvård.
Hitta på sidan
Nedan beskrivs evidensen för hur man kan arbeta för att främja hälsosamma matvanor inom olika arenor och specifika målgrupper.
Hälso- och sjukvård
Arbetet med att främja hälsosamma matvanor inom hälso- och sjukvården kan bedrivas på olika nivåer och inom många olika instanser. För att nå alla målgrupper behöver arbetet ingå i den ordinarie verksamheten inom alla vårdmottagningar, som til exempel mödravårdscentraler, barnavårdscentraler, barn- och ungdomsmedicinska mottagningar, vårdcentraler och tandvården samt även inom slutenvården. Visionen i Region Stockholms folkhälsopolicy 2017-2021 är att samtliga verksamheter i regionen ska arbeta för att ge invånarna möjlighet att uppnå en god hälsa utifrån sina förutsättningar. Målet är en god, jämlik och jämställd hälsa där de med störst behov prioriteras.